Behandelingen bij
Tandartspraktijk Subliem

Bij Tandartspraktijk Subliem kunt u terecht voor bijna elke tandheelkundige behandeling. Uitgevoerd door ervaren en BIG geregistreerde behandelaars.

U bent bij ons op het juiste adres voor preventieve behandelingen zoals controle en gebitsreiniging tot meer ingrijpende zaken zoals een wortelkanaalbehandeling of trekken van een tand of kies. Met persoonlijke aandacht als uitgangspunt, proberen we iedereen op zijn gemak te stellen, jong en oud.

We controleren uw gebit op gaatjes en eventuele tandvleesontstekingen. Preventie van gebitsproblemen is belangrijk. Omdat voorkomen beter is dan genezen zorgen we ervoor dat uw gebit schoon en gezond blijft.

Kinderen kunnen op indicatie een fluoridebehandeling krijgen.

Sealen is het aanbrengen van een laagje kunststoflak in de groeven en putjes van de kiezen bij kinderen. Blijvende kiezen die net zijn doorgekomen hebben soms diepe groeven en putjes. Het glazuur moet dan nog uitharden. Hierdoor zijn ze moeilijker schoon te maken en kunnen gemakkelijk gaatjes ontstaan. Het sealen sluit deze groeven en putjes dan af, beschermt tegen bacteriën en helpt gaatjes voorkomen.

Indien er een gaatje in je tand of kies is geconstateerd, krijg je een vulling. Ook als je tand of kies door een ongeval is afgebroken kunnen we het repareren met een vulling. De vulling repareert de kies en voorkomt dat de tand verder bederft en pijn gaat doen. Er zijn verschillende materialen voor een vulling. De bekendste zijn amalgaam en composiet.
In onze praktijk gebruiken we de witte composietvullingen.

Als een tand of kies door bijvoorbeeld tandbederf voor een groot deel verloren is gegaan, heeft een vulling vaak onvoldoende houvast. Het kan dan noodzakelijk zijn om een kroon te vervaardigen. Een kroon is een speciaal kapje gemaakt uit porselein en/of metaal dat precies over de afgeslepen tand of kies past. Door een kroon wordt de tand of kies weer goed beschermd en vaak is deze niet van uw andere tanden te onderscheiden.

Een brug wordt gemaakt om één of meer ontbrekende tanden of kiezen te vervangen. Als u een tand of kies mist, kunnen de tanden of kiezen van de andere kaak in de richting van de open ruimte groeien. Ook kunnen de tanden of kiezen die grenzen aan de open ruimte naar elkaar toe groeien. Met als mogelijk gevolg dat kauwen moeilijker wordt.

Een brug bestaat uit twee of meer kronen en één of meerdere brugtussendelen (dummy’s) die met elkaar verbonden zijn. Hierdoor kunnen de open ruimtes opgevuld worden met kunsttanden of kiezen.
Het grote voordeel is dat bruggen vast in de mond zitten, waardoor het kauwcomfort wordt vergroot.

Tanden en kiezen hebben wortels die in het kaakbot vastzitten. Zo’n wortel bevat één of meerdere wortelkanalen. Hierin zitten zenuwvezels en kleine bloedvaten. Dit wordt ook wel de pulpa genoemd. Als de pulpa ontstoken raakt, is een wortelkanaalbehandeling nodig.

Niet tevreden over de kleur of vorm van uw voortanden? Dan bent u bij ons op het juiste adres. Wij willen dat onze patiënten tevreden en met een stralende glimlach de deur uitgaan.

Met facings kunnen we jouw gebit fraaier maken. Wil je mooie witte tanden, een afgebroken tand laten repareren of geen spleetje meer tussen uw tanden? Dan kunnen facings voor jou een oplossing zijn. Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of schildjes van porselein die op de tand geplakt worden. Zo kan de vorm of de kleur van een tand veranderen. Ook kan de tandarts met facings spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren.

Bent u tevreden met de stand en vorm van uw tanden, maar bevalt de kleur niet? Dat kunnen we oplossen door uw gebit te bleken. Want een wit en stralend gebit is een mooi visitekaartje. Mooie witte tanden zijn erg gewild en het aanbod om ze te krijgen is groot. De reclames beloven witte tanden, vaak zelfs binnen een uur. Maar onveilige bleekprocessen kunnen schade aanbrengen aan je mond. De Europese wetgeving is daarom in 2011 aangepast. Sindsdien mogen agressieve bleekmiddelen niet meer worden toegepast. Bleek daarom uw tanden altijd onder begeleiding van uw tandarts.

Vooral voor kinderen kan een tandartsbezoek erg spannend zijn. Omdat hun belevingswereld anders is dan die van volwassenen. Wij nemen graag de tijd om uw kind te leren kennen en bekijken wat hij of zij nodig heeft.
Vanaf een jaar of twee kunnen kinderen met u meekomen voor controle. Het meenemen van uw kinderen op jonge leeftijd heeft namelijk een preventieve werking voor eventuele angst voor de tandarts op latere leeftijd. Is uw kind al bang dan proberen we de oorzaak te achterhalen. Samen met u zet team Subliem zich in om uw kind een gezonde mond te geven!

Tandplak en tandsteen is de veroorzaker van de meeste mondproblemen. Wanneer tandplaque niet verwijderd wordt en langs de tandvleesrand blijft zitten, raakt het tandvlees ontstoken (gingivitis). Een professionele gebitsreiniging door de mondhygiënist of preventieassistente kan u helpen om uw mondgezondheid weer op een goed niveau te krijgen.

Op het moment dat je ontstoken tandvlees hebt en daar niets aan doet, gaat het dieper zitten. Dat kan leiden tot een chronische ontsteking, parodontitis. Onze mondhygiënist stelt voor u een persoonlijk behandelplan op en gedurende het behandeltraject zal zij u begeleiden.