Tarieven

Alle tandartsen hanteren vaste tarieven. De behandelcodes en bijbehorende tarieven zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en zijn voor alle tandartspraktijken bindend en gelijk. De tandartsrekening is opgebouwd uit verschillende verrichtingen die tijdens een behandeling hebben plaatsgevonden.
Bij uitgebreide behandelingen ontvangt u van ons van tevoren een begroting. Leest u de begroting altijd zorgvuldig door!

Betalingen

Behandelingen voor jongeren tot 17 jaar worden meestal voor 100% vergoed door een verzekeraar. De mondzorg is verzekerd vanuit de basisverzekering. Als er toch een eigen bijdrage is, krijgt u een factuur thuis gestuurd.

Tandheelkundige behandelingen, voor patiënten boven de 17 jaar, worden vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Hoeveel er wordt vergoed, kunt u nakijken op de website van uw verzekeraar.

Voor betalingen werken wij samen met het factoringbedrijf ANDERS. Zij sturen uw nota altijd eerst naar uw verzekeraar. Wanneer er sprake is van een rest nota, ontvangt de factuur via de e-mail. Met de link in deze email ontvangt u per SMS een toegangscode, zodat alleen u de factuur kunt inzien. Op de rekening staat elke verrichting omschreven met een behandelcode. De tarieven zijn exclusief de kosten van tandtechniek en materiaalkosten.

Graag verzoeken wij u om actuele contactgegevens aan ons door te geven zodat wij de facturen digitaal aan u kunnen versturen. Op deze manier kunt u de betaling gemakkelijk digitaal voldoen.

Voor meer informatie over ANDERS verwijzen wij u door naar de website. https://www.andersmf.nl